tuinconcert 25 juli 2021

 

Celliste Hanneke Rouw geeft zomerconcerten op Landgoed Huis Schouwenburg
Op zondag 25 juli geeft celliste Hanneke Rouw twee zomerconcerten op landgoed Schouwenburg. De concerten vinden plaats om 14.30 en om 16.00 uur.
De concerten maken deel uit van een reeks zomerconcerten op verschillende landgoederen in de provincies Gelderland en Overijssel.

De concerten vinden plaats op;
vrijdag 2 juli 19.00 en 20.30, bloementuin, Luttekeweg 1, Zwolle
zondag 4 juli 14.30 en 16.00, landgoed de Horte, Dalfsen
zondag 11 juli 14.30 en 16.00, landgoed de Haere, Olst
zondag 18 juli 14.30 en 16.00, landgoed de Horte, Dalfsen
zondag 25 juli 14.30 en 16.00, landgoed Schouwenburg, ’t Harde
zaterdag 31 juli 14.30 en 16.00, landgoed Cannenburch, Vaassen

Fonds Podiumkunsten
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de tijdelijke regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten. Met de tijdelijke regeling Balkonscènes wil het Fonds op kleine schaal mogelijkheden creëren voor ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek die passen binnen de huidige beperkingen.

Suite III in C major
Hanneke Rouw speelt Suite III in C major van J.S. Bach. De cellosuites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello. De muziek is veeleisend en drukt veel emotie uit. De intimiteit en de sfeer van de stukken heeft ertoe geleid dat de suites tot de meest geliefde werken van Bach worden gerekend. Zij zijn bij voorbeeld ook gebruikt in films, voor moderne dans en – de bekendste delen – als ringtone voor de mobiele telefoon.

Hanneke Rouw
Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen is Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland op tournee geweest met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door Russische pianistes Masha Galperina en Sofia Vasheruk.

Sprankelend concert: een lichtpuntje in donkere dagen
Het is weer mogelijk om voor een klein publiek toch een concert te organiseren, een klein hoopvol begin. Juist in deze tijd zullen er mensen zijn die van een concert willen genieten, zo hoopt de organisatie. Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden. Dit kan via landgoedconcert@gmail.com. Per concert is er plaats voor maximaal 30 personen.
Het concert duurt ongeveer een half uur. Een toegangskaart kost 7,50 euro. Bij de concerten in de bloementuin en op landgoed de Horte dient u uw eigen (klap)stoel of kleedje mee te nemen.